Herkkä-wok

Herkkä-wok

Herkkulinssit ovat maukas ja proteiinipitoinen lisä erilaisiin wokkeihin. Reseptissä on käytetty Bollywoodia, mutta voit mainiosti käyttää myös muita suosikkimakujasi. Ripottele pinnalle valmistuksen loppuvaiheessa ja nauti!

2 annosta

1-2 cm pala tuoretta inkivääriä 
2–3 valkosipulin kynttä
1 vihreä chili (muutkin chilit käyvät)
2 kevätsipulin vartta
Puolikas nippu tuoretta korianteria
Puolikas limen mehu
2–4 rkl öljyä paistamiseen
75 g tofua (tässä reseptissä on käytetty SoFinen Tofu Skewers Chicken Style -paloja)
2–4 rkl deSiam Satay -kastiketta
N. 200 g riisinuudelia
1 rkl Herkkulinssejä (Bollywood)

Raasta tai hienonna inkivääri ja valkosipuli. Pilko chili, korianteri ja kevätsipuli. Huom! Jätä annoksien koristeluun hieman chiliä, korianteria ja kevätsipulia. Laita nuudelivesi kiehumaan.Kuumenna öljy pannulla ja paista tofut rapeaksi. Kun tofut ovat saaneet väriä, siirrä ne sivuun hetkeksi.

Lisää tarvittaessa pannulle hieman öljyä. Kuullota inkivääriä, valkosipulia ja chiliä n. 1 min keskilämmöllä. Lisää pannulle vielä hetkeksi kevätsipuli.

Sekoita joukkoon satay-kastike ja lämmitä hetki. Siivilöi nuudelit ja huuhtele ne kylmällä vedellä, lisää tofupalojen kanssa pannulle ja sekoita niin, että kastiketta on kaikissa nuudeleissa. Purista limen mehua tuomaan happoa ruokaan. Koristele lopuksi hienoksi leikatulla korianterilla, chilillä, Bollywoodin makuisilla Herkkulinsseillä ja kevätsipulilla.

Takaisin blogiin