Reseptit

Tervetuloa Herkkä-reseptien pariin!

 

Herkkulinssit sopivat loistavasti ruoanlaittoon, joten päätimme koota teille valikoiman Herkän jengin hyväksi toteamia reseptejä. Täydennämme reseptipankkiamme jatkuvasti ja otammekin mielellämme vastaan myös omia suosikkiohjeitanne!

Jaa omat herkkuhetkesi Herkän kanssa Instagramissa @herkkasnacks ja kerro meille, kuinka sinä nautit Herkkulinsseistä!

 

Herkkä porkkana-vuohenjuustokeitto

4 annosta

5 porkkanaa
1 sipuli
1 valkosipulin kynsi
7dl vettä
1rkl kasvisfondia 
1tl suolaa
2dl kuohukermaa 
150g vuohenjuustoa
1dl Herkkulinssejä (Himalaja)


Kuori ja pilko porkkanat. Hienonna sipuli ja valkosipuli. 
Kuullota porkkanat, valkosipuli ja sipuli kattilassa öljyn kanssa. Lisää vesi ja
suola. Kuumenna kiehuvaksi ja anna kiehua noin 20 minuuttia, niin että porkkanat ovat pehmeitä. Soseuta blenderissä tai sauvasekottimella. Lisää vuohenjuusto (osan vuohenjuustosta voit viipaloida ja paistaa pannulla valmiin keiton päälle).Soseuta. Lisää kuohukerma ja kasvisfondi. 
Maista ja lisää tarvittaessa suolaa. Annostele keitto lautasille, lisää päälle reilu
ripaus Herkkulinssejä ja nauti!

Herkkä parmankinkkusalaatti

1pkt (70 g) parmankinkkua
180 g salaattisekoitusta oman maun mukaan
1/2 pkt Castello-sinihomejuustoa
1/2 hunajameloni
200g kirsikkatomaatteja
200g vadelmia
2rkl oliiviöljyä
Suolaa
Pippuria
1 dl Herkkulinssejä (Himalaja)


Pese salaatti ja leikkaa hunajameloni sopiviksi kuutioiksi. Leikkaa sinihomejuusto paloiksi. Halutessasi voit laittaa parmankinkun uuniin pariksi minuutiksi, jotta salaattiin tulee hieman rapeutta. Asettele ainekset tarjoiluastiaan ja viimeistele oliiviöljyllä,
suolalla, pippurilla ja Herkkulinsseillä. Nauti!

Herkkä-wok

Linssiherkkupussi, linssejä ja muita ainesosia
2 annosta

1-2 cm pala tuoretta inkivääriä 
2–3 valkosipulin kynttä
1 vihreä chili (muutkin chilit käyvät)
2 kevätsipulin vartta
Puolikas nippu tuoretta korianteria
Puolikas limen mehu
2–4 rkl öljyä paistamiseen
75 g tofua (tässä reseptissä on käytetty SoFinen Tofu Skewers Chicken Style -paloja)
2–4 rkl deSiam Satay -kastiketta
N. 200 g riisinuudelia
1 rkl Herkkulinssejä (Bollywood)

Raasta tai hienonna inkivääri ja valkosipuli. Pilko chili, korianteri ja kevätsipuli. Huom! Jätä annoksien koristeluun hieman chiliä, korianteria ja kevätsipulia. Laita nuudelivesi kiehumaan.Kuumenna öljy pannulla ja paista tofut rapeaksi. Kun tofut ovat saaneet väriä, siirrä ne sivuun hetkeksi.

Lisää tarvittaessa pannulle hieman öljyä. Kuullota inkivääriä, valkosipulia ja chiliä n. 1 min keskilämmöllä. Lisää pannulle vielä hetkeksi kevätsipuli.

Sekoita joukkoon satay-kastike ja lämmitä hetki. Siivilöi nuudelit ja huuhtele ne kylmällä vedellä, lisää tofupalojen kanssa pannulle ja sekoita niin, että kastiketta on kaikissa nuudeleissa. Purista limen mehua tuomaan happoa ruokaan. Koristele lopuksi hienoksi leikatulla korianterilla, chilillä, kevätsipulilla ja Herkkulinsseillä.

 

Valmis annos