Herkkä-Tortilla

Herkkä-Tortilla

Herkkä-Tortilla

Mole-soosi

Ainekset:

2 rkl rypsiöljyä
1 punasipuli
5 valkosipulin kynttä
Noin 100 g kirsikkatomaatteja
1 cuajillo chili
1 ancho chili
1 tuore jalapeno
1 tl kuivattua jalopenoa
1 tl kuivattua timjamia
1 tl juustokuminaa
Noin 5cm pätkä kanelitankoa
1 L kasvislientä
Noin 50 g tumma suklaata
1 rkl maapähkinävoita
2-4 rkl vehnäjauhoja

Tee kasvisliemi. Kiehauta noin litra vettä ja 1-2 kasvisliemikuutiota. Laita laakea kattila tai paistinpannu kuumenemaan liedelle ja laita kattilaan noin 2 rkl öljyä ja paahda chilejä öljyssä niin, että chilit ottavat hieman väriä ja mahdollisesti alkaa täyttyä ilmasta. Muista käännellä chilejä aika ajoin, jotta ne ei pala. Nosta chilit sivuun ja anna niiden hetki jäähtyä. Pilko tällä välin kuivattu sipuli ja valkosipuli ja kuullota ne kattilassa yhdessä jalapenon ja kanelitangon kanssa 3min ajan. Halkaise kirsikkatomaatit ja lisää kattilaan ja kuullota vielä 3-5min kunnes tomaatit ovat pehmeitä. Pilko chilit pieniksi ja lisää chilit ja mausteet. Kuullota mausteita, kunnes ne antavat miellyttävän tuoksun.

Lisää kasvisliemi ja keitä seosta hieman kasaan. Lisää maapähkinävoi ja sulata kastikkeeseen tummaa suklaata. Suklaa luo kastikkeeseen mukavan makean balanssin. Lisää soppaan vehnäjauhoja suurusteeksi (mikäli tarvetta), jotta soosi ei valu sormille tortilloja syödessä. Tarkista suola ja lisää tarvittaessa. 

Roasted rainbow salsa

Ainekset:

1 vihreä paprika
1 punainen paprika
1 keltainen paprika
3 tomaattia
1 punasipuli
1 jalapeno
3-4 valkosipulin kynttä (kuorineen)
Tuoretta korianteria
Puolet limen mehusta
Suolaa

Roustaa paprikat, jalapeno, tomaatti, valkosipuli ja punasipuli pannulla, uunissa grillivastuksella tai grillissä. Kuori palaneet kuoret vex ja pilko kasvikset pieniksi. Lisää korianteria puolikas puska ja puolikkaan limen mehu. Lisää suolaa maun mukaan. 

Guacamole

Ainekset:

4-5 kypsää avokadoa
1 punasipulia
1 sitruunaa
1 jalapeno
puolet puskasta tuoretta korianteria
2 tl juustokuminaa
0,5 tl suolaa

Murskaa avocadot tasaiseksi massaksi. Pilko punasipuli, jalapeno ja korianteri hienoksi ja lisää ne avocado massaan. Lisää juustokumina ja suola, sekä sitruunan mehu. Sekoita ainekset keskenään ja sinulla on herkullinen guacamole valmis. Lisää tarvittaessa suolaa, korianteria ja juustokuminaa makusi mukaan.

Guacamole pysyy jääkaapissa vihreämpänä pidempään, kun laitat astiaan avocadon kiven mukaan. ;)

Takaisin blogiin