Usein kysytyt kysymykset

Olemme keränneet yhteen usein kysyttyjä kysymyksiä Tofunkaltaisesta, joihin löydät vastauksen tältä sivulta. Mikäli et löydä etsimääsi vastausta, voit olla meihin yhteydessä ja vastaamme mielellämme!

Miksi valita Tofunkaltainen soijatofun sijaan?
Kun teemme Tofunkaltaisen kotimaisesta raaka-aineesta, tuemme kotimaista maataloutta. Kun raaka-aine tulee kotimaasta, tuotteen lopullinen hiilijalanjälki jää myös matalammaksi, kuin soijasta tehdyn tofun. Olemme tiedettävästi ainoa yritys Euroopassa, joka valmistaa tofunkaltaista tuotetta härkäpavusta.
Koimme, että tofukategoriaa olisi syytä päivittää tekemällä tuote kotimaisesta raaka-aineesta. Tällä tavoin kannamme kortemme kekoon kotimaisen maatalouden tukemisessa ja ekologisemmassa elintarvikkeiden valmistuksessa.

Miksi nimi on Tofunkaltainen eikä tofu?
Tofu-nimi mielletään nykyään soijajuustosta valmistettuun niin sanottuun perinteiseen tofuun, jonka takia tofu-nimeä ei voi käyttää jos raaka-aine on eri kuten Tofunkaltaisen kohdalla. Halusimme kuitenkin, että nimi viestii selvästi tuotteen käyttötarkoitusta eli sitä, että sitä voi käyttää samaan tapaan kuin perinteistä tofua. Tofunkaltainen on kuitenkin oma tuotteensa, eikä sen ole tarkoitus olla kopio soijatofusta, vaikka sitä voikin käyttää samalla tavalla. Tofunkaltainen on tehty täysin kotimaisista raaka-aineista poiketen soijatofusta.

Miksi Tofunkaltaisen rakenne on murtuvampaa kuin tofun?
Tofunkaltainen valmistetaan härkäpavusta ja härkäpapu käyttäytyy valmistusprosessissa eri tavalla kuin soija. Tofunkaltaisen voi valmistaa samalla tavalla kuin soijatofun, mutta esimerkiksi paloitellessa siitä kannattaa tehdä riittävän isoja kuutioita (noin 1-1,5cm), jotta rakenne pysyy kasassa. Tofunkaltainen on rakenteeltaan myös kuivempaa kuin soijatofu, jonka takia sitä ei tarvitse kuivata ennen valmistusta. Paistamatonta Tofunkaltaista voisi verrata koostumukseltaan fetajuustoon, joten se vaatii samantapaista käsittelyä. Paistaessa Tofunkaltaisen rakenne tiiviistyy.

Tofunkaltaisen väri on harmahtava paketissa, onko tuote pilaantunut?
Harmahtava väri on normaali tuotteessa, eikä tarkoita sitä että tuote olisi pilaantunut. Härkäpapu muuttuu tuotantoprosessissa hieman harmahtavaksi, mutta paistaessa Tofunkaltaisen väri muuttuu eli väri on harmahtava vain kypsentämättömässä Tofunkaltaisessa. Paistamisen jälkeen Tofunkaltainen saa kauniin ruskean paistopinnan.

Miksi Tofunkaltaisessa on mustia pisteitä?
Käytämme Tofunkaltaisen valmistuksessa kuorittuja härkäpapuja, mutta isoon määrään mahtuu joukkoon aina papuja, joihin on jäänyt kuori. Pavut jauhetaan veden kanssa maidon valmistuksen yhteydessä ja tämän jälkeen jauhetut pavut ja maito erotetaan koneellisesti toisistaan. Tästä huolimatta lopputuotteeseen voi jäädä härkäpavun kuoren paloja, jotka näyttävät lopputuotteessa mustilta pisteiltä.

Onko Tofunkaltainen gluteeniton? Entä soijaton?
Tofunkaltainen on gluteeniton. Pakkauksessa lukee “Saattaa sisältää pieniä määriä soijaa”, mikä tarkoittaa sitä, että tuotteen valmistuksessa ei käytetä soijaa, mutta se valmistetaan samalla linjastolla kuin soijatofu. Tämän takia soija mainitaan pakkauksessa.

Onko Tofunkaltainen fermentoitua?
Tuote ei ole fermentoitu. Fermentoinnilla on kiistämättä erinomaisia vaikutuksia härkäpaputuotteiden valmistuksessa. Meidän tuotteessamme fermentointi ei valitettavasti onnistu tehokkaasti, sillä fermentoidusta härkäpavusta maidon tekeminen ei onnistu ja maidon fermentointi ei ole tuotannossa tehokasta.

Miksi Tofunkaltaisen valmistuksessa käytetään sitruunahappoa?
Sitruunahappoa käytetään Tofunkaltaisen tekemisessä happamuuden säätelyaineena, eli juoksutteena. Härkäpapumaidon lämpötilaa ja happamuutta nostamalla maito juoksettuu ja lopputuotteena tulee Tofunkaltaista.

Voiko Tofunkaltaista syödä sellaisenaan?
Kyllä voi! Tofunkaltainen toimii hyvin esimerkiksi leivän päällä ja se on valmistettu niin, että voit turvallisesti käyttää sitä myös suoraan paketista.

Miten Tofunkaltaisen voi valmistaa?
Tofunkaltaisen voi syödä sellaisenaan paketista tai valmistaa perinteisen soijatofun tapaan pannulla, Airfryerissa tai uunissa. Teemme parhaillaan ohjevideoita tuotteen paistamiseen eri tavoin. Tofunkaltaiseen saa parhaimman paistopinnan mikäli sen paistaa pienessä määrässä öljyä. Paistopinta on parhaimmillaan kun se näyttää väriltään kauniin ruskealta. Halutessasi voit lisätä paistamisen jälkeen hieman suolaa, mikä korostaa maustetun version makuja. Maustamattoman version voit maustaa oman makusi mukaan alusta loppuun.