Kukkakaali-herne sosekeitto & Chili öljy

Kukkakaali-herne sosekeitto & Chili öljy

Tässä oiva kasviskeitto syksyn pimeneviin iltoihin ja herkkulinnssit tuovat annokseen purutuntumaa ja proteiinia.

Kukkakaali-herne sosekeitto Chili öljy

Ainekset sosekeittoon

1 Kukkakaali

200 g Pakasteherneitä

3 valkosipulin kynttä

500 ml Kasvislientä

2 rkl Öljyä paahtamiseen

Basilika Persilja Suola (tarvittaessa)

Ainekset Chili öljyyn

2 dl Öljyä 0,5 dl

Chilihiutaleita 3 kpl

Tähtianista

3 cm pätkä Kanelitanko

2 tl Kuminansiemen

1 tl Suolaa

1 tl Sokeria

Aloita valmistamalla chili öljy. Mittaa kuuman öljyn kestävään astiaan kaikki mausteet ja sekoita ne keskenään. Kuumenna öljy kattilassa noin 120 asteeseen. Ilman lämpömittaria voit kokeilla öljyn lämpötilan ripottelemalla muutaman chilihiutaleen öljyyn. Jos öljy alkaa chilien lisäämisen jälkeen poreilla on öljy tarpeeksi kuumaa. Kun öljy on tarpeeksi kuumaa, kaada kuuma öljy mausteiden sekaan ja anna öljyn maustua niin kauan kuin mahdollista.

Sosekeiton teko aloitetaan paloittelemalla kukkakaali siivuiksi. Kuumenna pannu ja kaada siihen noin 2 rkl öljyä. Kun pannu on kuuma, paahda kukkakaaleja pannulla niin, että kukkakaali saa kauniin värin molemmilta puolilta. Kun kukkakaalit on paahdettu, laita kukkakaalit kattilaan ja sinne vettä niin, että kukkakaalit peittyvät vedellä ja lisää kattilaan yksi kasvisliemikuutio. Kun kukkakaalit ovat kypsiä, lisää pakasteherneet ja odota kunnes vesi kiehahtaa.

Pakasteherneitä ei ole tarkoitus kypsentää keittämällä, vaan ainoastaan kiehauttaa, jotta valmiiseen keittoon jää kauniin kirkkaan vihreä väri. Kun vesi on kiehahtanut, laske vedet kattilasta, mutta ota keitinvettä talteen, jotta voit lisätä nestettä soseuttamisen aikana. Laita kukkakaalit ja herneet blenderiin ja sinne aluksi noin desi keitinvettä, jotta seoksesta tulee silkkisen pehmeää. Lisää keitinvettä, mikäli tarvetta.

Lisää blenderiin vielä basilika ja persilja ja aja tasaiseksi. Lisää tarvittaessa suolaa. Siivilöi valmis chili öljy annospulloon tai kulhoon. Chili öljy säilyy jääkaapissa puolisen vuotta, joten voit käyttää sitä sopivan tilaisuuden tullen aina uudelleen. Jaa sosekeitto annoskulhoihin ja koristele persiljalla, chili öljyllä ja viimeistele annos vielä Himalaja Herkkulinsseillä.

Takaisin blogiin