Reseptistä tulee kaksi annosta. Voit tuplata määrät jos haluat useamman annoksen kerralla. Voit käyttää valmiiksi maustettua Tofunkaltaista tai maustamatonta, jonka voit maustaa oman makusi mukaan!
Tarvitset:
2 dl riisiä
200 g Tofunkaltaista
150 g punakaalia
100 g parsakaalia
1 punasipuli
2 porkkanaa
Maapähkinäkastikkeeseen tarvitset:
1/2 dl makeuttamatonta maapähkinävoita
1 rkl soijakastiketta
1 rkl limen mehua
1 tl Sriracha-kastiketta
Voit lisäksi raastaa halutessasi inkivääriä pienen palan. Jos haluat tehdä kastikkeesta juoksevampaa, voit lisätä vielä tilkan vettä. Voit myös makusi mukaan säädellä soijakastikkeen ja limen määrää.
Keitä riisit ohjeen mukaan. Paista Tofunkaltainen pannulla (noin 5-8 min) tai Airfryerissa (noin 6-8 min riippuen Airfryerin tehosta).
Valmista kastike sekoittamalla ainesosat pieneen kulhoon ja laita se hetkeksi jääkaappiin maustumaan. Paista parsakaalit pannulla tai Airfryerissa. Kuori porkkanat ja raasta niistä ohuita suikaleita. Leikkaa punasipulista sekä punakaalista pieniä suikaleita.
Valuta riiseistä ylimääräinen vesi pois ja kokoa annos laittamalla riisi pohjalle. Lisää riisin päälle kasvikset ja lopuksi Tofunkaltainen. Annostele kastiketta annoksen päälle ja nauti!